Serre als uitbreiding van uw huis

Voor een serre heeft u niet altijd een vergunning nodig. Op uw achtererf mag u vergunningvrij een serre bouwen. Het voorerf heeft u echter altijd een vergunning nodig. Via de Omgevingsvergunning Check komt u erachter of u een vergunning nodig heeft. De Omgevingsvergunning Check is niet altijd leidend. EN Vastgoed kan voor u uitzoeken of u vergunningsplichtig bent en wat de eventuele kans van slagen is bij de indiening van de vergunning.

Waar moet uw serre aan voldoen?

Er zijn een aantal voorwaarden waar een serre aan moet voldoen om gebouwd te mogen worden. Dit zijn onder andere:

  • De serre is niet hoger dan de woning en niet hoger dan 5 meter
  • De serre staat meer dan 1 meter van openbaar gebied
  • De serre heeft geen dakterras of balkon

Verder mag de serre maar een bepaald percentage van het bebouwingsgebied beslaan. Als u een vergunning bij ons aanvraagt, zorgen wij ervoor dat uw serre aan alle eisen voldoet.


Bijkomende kosten bij een serre

Er zijn een aantal kosten waar u op moet letten. De eerste zijn de gemeentelijke kosten. Over het algemeen is dit ongeveer 2% van de bouwkosten aan leges kosten. Het exacte percentage kunt u bij uw gemeente opvragen.
Verder moet u ook rekening houden met de kosten voor de omgevingsvergunning. Deze kosten bestaan uit het ontwerpen, tekenen, constructieberekening, aanvragen, indienen en begeleiden van de omgevingsvergunning. EN Vastgoed ondersteunt u hierin en neemt dit voor u uit handen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wilt u volledig ontzorgd worden? Vraag dan een offerte aan via het contactformulier. U ontvangt binnen 2 werkdagen een vrijblijvende offerte van ons. Wilt u liever eerst even contact met ons? Dan kunt u een terugbelverzoek indienen of ons bellen op 075 888 0383.