Carport met of zonder vergunning?

Een carport is vaak gesitueerd aan de voorzijde van de woning en vanuit het straatbeeld zichtbaar. In de meeste gevallen is er dan wel een vergunning nodig. Ook moet u met een aantal zaken rekening houden, zoals de maximale hoogte van de carport.


Omgevingsvergunning voor u van toepassing?

Omdat elke gemeente een ander beleid hanteert rondom toevoegingen aan uw woning zoals een carport, kan het zijn dat u geen vergunning nodig heeft, ondanks de uitslag van uw Check. De Omgevingsvergunning Check is niet altijd sluitend. EN Vastgoed kan voor u uitzoeken of u vergunningsplichtig bent en wat de eventuele kans van slagen is bij het indienen van de vergunning.


Kosten bij een carport

Er komen meestal meer kosten bij kijken dan u vooraf heeft bedacht. De bouw en het plaatsen van de carport zelf is één van de kostenposten waarmee u rekening dient te houden. Maar er zijn nog meer kosten waar u op moet letten. Ten eerste de gemeentelijke kosten. Over het algemeen is dit ongeveer 2,1% van de bouwkosten aan leges kosten. Het exacte percentage kunt u bij uw gemeente opvragen.

Verder moet u ook rekening houden met de kosten voor de omgevingsvergunning. Deze kosten bestaan uit het ontwerpen, tekenen, constructieberekening, aanvragen, indienen en begeleiden van de omgevingsvergunning.


Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wilt u volledig ontzorgd worden? Vraag dan een offerte aan via het contactformulier. U ontvangt binnen 2 werkdagen een vrijblijvende offerte van ons. Wilt u liever eerst even contact met ons? Dan kunt u een terugbelverzoek indienen of ons bellen op 075 888 0383.