Vergunning bij nieuwbouw
Of u nu een leegstaand kavel gaat bebouwen, of een bestaand gebouw wilt slopen en opnieuw opbouwen, voor het bouwen van een nieuwbouw object is altijd een vergunning nodig.
Of u in aanmerking komt voor een omgevingsvergunning voor uw nieuwbouw project, kunt u grofweg checken in de Omgevingsvergunning Check.
Waar moet ik nog meer op letten?
Of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor een vergunning, is van meerdere factoren afhankelijk. De Omgevingsvergunning Check is een goede indicatie, maar niet altijd leidend. EN Vastgoed kan u helpen bij dit traject. Door een ontwerp voor nieuwbouw aan bepaalde eisen te laten voldoen, kan het de kans om het object vergund te krijgen flink vergroten. Door onze jarenlange ervaring met diverse vergunningstrajecten kunnen wij u passend advies geven.
Welke kosten komen erbij kijken?
De kosten voor nieuwbouw kunnen flink uiteenlopen, afhankelijk van uw wensen. De kosten van de benodigde vergunning kunnen door EN Vastgoed inzichtelijke gemaakt worden. Standaard worden er gemeentelijke legeskosten gerekend. Deze bedragen over het algemeen ongeveer 2% van de totale bouwkosten. Het precieze percentage verschilt per gemeente en kan aldaar opgevraagd worden.
Verder moet u ook rekening houden met de kosten voor de omgevingsvergunning zelf.
U kunt meteen een offerte aanvragen of een terugbelverzoek indienen.