Woning uitbreiden met een dakterras
Wanneer u een (gedeeltelijk) plat dak heeft, kunt u hier vaak prima een dakterras of daktuin op creeren. Dit zorgt voor veel extra ruimte en is zeker in het voorjaar en de zomer een mooie aanvulling op uw woning. Er is altijd een omgevingsvergunning nodig om een dakterras te mogen plaatsen. Of u in aanmerking komt voor een omgevingsvergunning voor uw dakterras, kunt u nagaan in de Omgevingsvergunning Check. Deze Omgevingsvergunning Check is niet altijd sluitend. EN Vastgoed kan voor u uitzoeken wat de kans van slagen is om het door u gewenste dakterras vergund te krijgen.
Waar moet ik nog meer op letten?
Of u in aanmerking komt voor een vergunning heeft met meerdere factoren te maken. Zo moet u erop letten dat uw dakterras geen inbreuk maakt op de privacy van buurtbewoners. Verder mag een dakterras nooit leiden tot burenhinder.
Welke kosten komen erbij kijken?
Uiteraard zijn er de kosten voor de bouw van het dakterras zelf. Denk aan de aankleding en de bouwmaterialen etc. Maar er zijn daarnaast nog twee soorten kosten die van toepassing zijn. De eerste zijn de gemeentelijke kosten. Over het algemeen beslaat ongeveer 2% van de bouwkosten de gemeentelijke leges kosten. Het precieze percentage kunt u bij uw gemeente opvragen.
Verder moet u ook rekening houden met de kosten voor de omgevingsvergunning. Deze kosten omvatten het ontwerpen, tekenen, constructieberekening, aanvragen, indienen en begeleiden van de omgevingsvergunning voor een standaard dakterras. U kunt meteen een offerte aanvragen of een terugbelverzoek indienen.